Tässä tietosuojaselosteessa kerromme, mitä tietoja keräämme, miten niitä käytämme ja suojaamme sekä mahdollisuuksistasi vaikuttaa Sinua koskevien henkilötietojen käyttöön.

Muokattu viimeksi: 15.05.2018
Voimassa alkaen: 25.05.2018

TIIVISTELMÄ

Ravintola.fi-palveluiden kanta-asiakasrekisterin rekisterinpitäjänä toimii suomalainen ravintola-alan konserni Restamax Oyj (Y-tunnus: 1952494-7). Rekisteriin kerätyt tiedot koostuvat asiakkaan itsensä ilmoittamista yhteystiedoista sekä automaattisesti kerättävistä käyttötiedoista. Tietojen käsittely perustuu asiakassuhteeseen. Tietoja käytetään palvelujen toteuttamiseen ja kehittämiseen, asiakassuhteiden hoitamiseen sekä mainontaan ja markkinointiin. Tietoja ei luovuteta Restamax-konsernin ulkopuolisille lukuun ottamatta palveluntarjoajia ja tietojen käsittelyä suoritetaan vain Suomessa.

1. MITÄ TIETOJA KERÄÄMME

Voimme kerätä Sinusta tietoja, kun rekisteröidyt palveluihimme, käytät verkkosivujamme tai mobiiliapplikaatioitamme, vierailet ravintoloissamme tai muutoin olet yhteydessä meihin. Keräämämme tiedot voidaan jakaa tietolähteen perusteella kahteen luokkaan: (a) itse meille antamasi tiedot ja (b) automaattisesti keräämämme tiedot. Voimme yhdistää ja yhdistellä meille antamiasi tietoja automaattisesti keräämiimme tietoihin.

Antamasi tiedot
Voimme kerätä meille antamiasi henkilökohtaisia tietojasi kuten etu- ja sukunimen, puhelinnumeron, sukupuolen, syntymäajan, lähiosoitteen, postinumeron, postitoimipaikan, sähköpostiosoitteen ja valitsemasi etukorttisi tyypin. Voimme kerätä myös muita meille antamiasi tietoja. Rekisteröityneiden kanta-asiakkaiden osalta voimme tallentaa antamasi palveluihimme kirjautumiseen käytettävän salasanan. Lisäksi tallennamme rekisteriin tiedon siitä, oletko antanut suostumuksen suoramarkkinointiin lain tarkoittamien sähköisten välineiden kautta tai oletko kieltänyt suoramarkkinoinnin.

Automaattisesti kerättävät tiedot
Voimme käyttää erilaisia menetelmiä kerätäksemme automaattisesti tietoja tietokoneestasi tai mobiililaitteestasi, kun käytät verkkosivustoamme tai mobiiliapplikaatiotamme. Automaattiset menetelmät voivat sisältää evästeitä, verkkojäljitteitä ja muita teknologioita. Automaattisesti kerättäviä tietoja voivat olla IP-osoitteesi, sijaintipaikkakuntasi, tietokoneesi tai mobiililaitteesi käyttöjärjestelmä, käyttämäsi selain, mobiililaitteesi tyyppi ja asetukset sekä palveluidemme käyttöön liittyvä toimintasi, kuten verkkosivustollamme tai mobiiliapplikaatioissamme vierailemasi sivut. Pääosa verkkosivustomme tai mobiiliapplikaatiomme käyttöön liittyvistä automaattisesti kerättävistä tiedoista tallentuu vain väliaikaisesti. Voit estää evästeisiin perustuvan automaattisen tietojen keräämisen kytkemällä evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Pyydämme Sinua kuitenkin huomioimaan, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin palveluiden asianmukaiselle toimimiselle. Voit vaikuttaa automaattisesti kerättäviin tietoihin myös mobiililaitteesi asetuksilla mobiiliapplikaatiollemme antamiasi käyttöoikeuksia muuttamalla.

2. MITEN KÄYTÄMME KERÄÄMIÄMME TIETOJA

Palveluiden tarjoaminen ja kehittäminen
Voimme käyttää tietojasi tarjotaksemme Sinulle palveluita ja kanta-asiakasetuja sekä yhteydenpitoon kanta-asiakkuuteesi liittyen. Voimme käyttää tietojasi myös Sinulle suunnattuun Ravintola.fi-palveluiden markkinointiin ja mainontaan. Lisäksi voimme käyttää keräämiämme tietoja palveluidemme kehittämise

Sijaintitiedon käyttäminen
Verkkosivustomme tai mobiiliapplikaatiomme voi pyytää tietoa sijaintipaikkakunnastasi paikallisten ravintoloidemme ja etujen esittämiseksi. Voit määrittää sijaintipaikkakunnan myös itse. Käytämme tietoa sijaintipaikkakunnastasi vain edellä kerrottuun tarkoitukseen emmekä luovuta sitä kolmansille osapuolille. Sijaintipaikkakuntatieto tallennetaan vain väliaikaisesti eikä se sisällä tarkkaa tietoa sijainnistasi. Voit estää sijaintitietojen käytön laitteesi asetuksilla.

Henkilötietojen käsittelyn peruste
Henkilötietojen käsittelyn ensisijaisena perusteena on Restamax-konserniin kuuluvan yhtiön ja Sinun välinen asiakassuhde (asiallinen yhteys) ja siihen liittyvä oikeutettu etumme asiakassuhteen hoitamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseksi. Voimme käsitellä tietojasi myös antamasi suostumuksen perusteella.

3. KERÄÄMIEMME TIETOJEN JAKAMINEN JA LUOVUTTAMINEN

Emme myy henkilötietojasi ja luovutamme tietojasi vain siten, kuin tässä tietosuojaselosteessa on kuvattu. Tietojen luovuttamisessa noudatetaan voimassaolevaa tietosuojalainsäädäntöä. Henkilötietojasi ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Voimme luovuttaa henkilötietojasi Restamax-konsernin sisällä kanta-asiakkuuksista, myynnistä ja markkinoinnista vastaaville henkilöille. Voimme siirtää henkilötietojasi kanta-asiakaskorttien hankkimiseksi palveluntarjoajille, jotka tarjoavat meille palveluita, kuten tietojenkäsittely- ja muita tietotekniikkapalveluita, kampanja-, kilpailu- ja arvontapalveluita sekä mielipide- ja markkinatutkimuspalveluita. Emme salli tällaisten palveluntarjoajien käyttävän henkilötietojasi tai luovuttavan niitä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin tarjotakseen palveluita puolestamme.

Mikäli päätämme strategisista tai muista liiketoiminnallisista syistä myydä tai siirtää liiketoimintamme kokonaan tai osittain, voimme osana tällaista myyntiä tai siirtoa välittää keräämiämme ja säilyttämiämme tietoja, mukaan lukien henkilötietojasi sisältäviä asiakastietoja, kenelle tahansa, joka on osallinen liiketoiminnan myynnissä tai siirrossa.

Lisäksi voimme luovuttaa henkilötietojasi, mikäli katsomme sen olevan tarpeen sovellettavan lain, säädöksen tai viranomaisen pyynnön johdosta.

4. TIETOTURVA

Säilytämme tietojasi sähköisessä rekisterissä ja olemme huolehtineet asianmukaisista toimenpiteistä henkilötietojesi turvaamiseksi.  Rekisterin käyttö, tietojen muuttaminen ja käsittely vaativat käyttäjätunnistuksen ja suojatun yhteyden. Rekisterin käyttö on sallittu ainoastaan nimetyille henkilöille, joiden tehtävänä on järjestelmän ja asiakkuuksien ylläpito ja hallinta. Rekisteritiedot on suojattu ulkopuoliselta käytöltä ja rekisterin käyttöä valvotaan.
 

5. TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN JA POISTAMINEN

Säilytämme keräämiämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin tietoja voidaan pitää tarpeellisina tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen käyttötarkoitusten kannalta, ellei tietojen säilyttäminen tätä pidempään ole lain edellyttämää tai lain nojalla sallittua. Poistamme rekisteriin tallennetut tietosi kanta-asiakkuutesi päättyessä.
 

6. MUUTOKSET TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖÖN

Voimme päivittää tätä tietosuojaselostetta ja tietosuojakäytäntöjämme ajoittain. Jos muutokset ovat merkittäviä, ilmoitamme niistä verkkosivustollamme tai muilla keinoin, esimerkiksi sähköpostitse. Toivomme, että luet tämän selosteen säännöllisesti, jotta Sinulla on uusimmat tiedot tietosuojakäytänteistämme.

7. SINUN OIKEUTESI JA NIIDEN KÄYTTÄMINEN

Sinulla on oikeus tarkastaa itseäsi koskevat tiedot, oikeus vaatia virheellisen tiedon oikaisua, poistoa tai täydennystä. Sinulla on oikeus turvautua muutoinkin kaikkiin tietosuojalainsäädännössä turvattuihin oikeuksiisi kuten oikeuteen käsittelyn rajoittamisesta ja käsittelyn vastustamisesta sekä oikeuteen siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Pyydämme Sinua kuitenkin huomioimaan, että tietojen antaminen, säilyttäminen ja käsittely voivat tietyissä tilanteissa olla palvelun käyttöönoton tai käyttämisen edellytys.

Sinulla on myös oikeus kieltää antamiesi tietojen käyttö suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun suoramarkkinointiin poistamalla pyynnöstä asiakkuutesi. Jos olet antanut meille luvan lähettää Sinulle markkinointiviestintää, voit myöhemmin kieltäytyä viestinnästä viesteihin sisällyttämiemme ohjeiden mukaisesti.
 

8. YHTEYSTIEDOT

Mikäli Sinulla on kysyttävää tietosuojakäytänteistämme tai haluat käyttää tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi, voit ottaa meihin yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse tai kirjeitse:

Yhteyshenkilö: Ella Tuikka, kanta-asiakasvastaava
Sähköposti: GDPRatravintola [dot] fi

Restamax Oyj
Hatanpään valtatie 1 B
FI-33100 Tampere